Tech

Egyre többen halnak meg a mobilozó sofőrök miatt

Súlyos következményekkel járhat a mobiltelefon-függőség: Európa-szerte egyre több halálos balesetet okoznak telefonozó sofőrök – mondta Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

Évente többször történik, a legutóbb pénteken volt a közösségi médiában élőben közvetített baleset, a sofőr figyelmét elvonta a videózás, a négy román utas közül ketten meghaltak – fűzte hozzá.

Külön járda, a séta közben is a mobiljukat bambuló gyalogosoknak
Ha már egyszer is nekiment valakinek, miközben a telefonjába volt merülve, ez az ötletet igazán értékelni fogja.

A szakértő szerint a mobiltelefon-használat veszélyeire leginkább a média által lehetne felhívni a figyelmet, emellett fontosnak tartja, hogy már általános iskolás korban megismerjék a fiatalok ezt a témát.

Kitért arra: külföldön már több bizarr megoldás született a mobillal gyalogosan közlekedők védelmére, a kínai járdákon külön sávot alakítottak ki, ahol a közlekedési lámpákat a földre helyezték, ezzel megkönnyítve a telefonozás közbeni gyalogos közlekedést – tette hozzá a médiakutató.

A BBC 2017-ben közölt egy cikket arról, hogy az amerikai utakon is összefüggést véltek felfedezni a balesetek növekvő száma és a mobilhasználat közt.

(MTI, BBC)

Videón, ahogyan a román sofőr Facebookon közvetíti a kilenc életet követelő ceglédberceli tragédiát
Látható, amikor jön szembe a teherautó, de nem tesz semmit, hogy elkerülje az ütközést. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik