Mobil

Kiderült, mennyivel is gyorsabb az új iOS

Az iOS 12 több olyan funkciót is hoz, amik felkelthetik az ember érdeklődését, ott lesznek például a Memojik, a csoportos FaceTime hívások és az átláthatóbb értesítések. Ezen cikkünkben azt is leírtuk, hogyan telepítheti bárki a szoftver nyílt bétáját a kompatibilis eszközökre.

Bemutatkozott az iOS 12, régi iPhone-okra is jön
A WWDC-n mutatták be az új mobilszoftvert.

Az egyik leglényegibb fejlődés viszont az lesz, hogy a rendszer teljesítménye láthatóan javul, a régebbi iPhone-modellek működése gyorsabbá válik. Idei fejlesztői konferenciáján az Apple azt mondta, hogy az iOS 12 egy iPhone 6 Pluson 40 százalékkal gyorsítja fel az appok indítását, a billentyűzet 50 százalékkal gyorsabban ugrik elő, míg lezárt képernyőről 70 százalékkal sebesebben érhetjük el a fotózás funkciót.

Papíron mindez impozáns ígéreteknek hangzik, és mint kiderült, nem is az iPhone 6 Plus a legrégebbi Apple-eszköz, ami képes futtatni az iOS 12-t, hanem az iPhone 5S. A CNET ezért teszt alá vetett egy iOS 12-t használó iPhone 5S-t, aminek teljesítményét egy iOS 11.4-et használó, ugyanilyen modellel hasonlították össze.

Érdemes szem előtt tartani, hogy ez még nem az operációs rendszer végleges verziója, az csak ősszel fog megjelenni, így az értékek változhatnak.

A szerzők főbb megállapításai:

  • A Safari app indítása 3,5 másodperccel
  • A Mail app indítása 0,25 másodperccel
  • Lezárt képernyőről a fotózás előhívása 0,5 másodperccel
  • A billentyűzet előhívása a Messagesen belül 1 másodperccel
  • Sirinek szükséges idő egy kérés végrehajtására 0,5 másodperccel

lett gyorsabb.

Így töltheted le a legújabb iOS-t az iPhone-ra
Csak pár kattintás, és már töltődik is az új operációs rendszer béta verziója.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik