Mobil

Imádni fogja a Google Maps újdonságát

A Google Maps már jó ideje meghatározó szerepet tölt be Android és iOS platformokon a térképes szolgáltatások közt, de rengetegen használják a Waze nevű alkalmazást is, ha éppen hosszabb útra kelnek. A Waze előnye ugyanis, hogy a többi sofőr által jelentett valós idejű adatok alapján frissülve jelzi a térképen, ha valahol dugóra, forgalomelterelésre, vagy más olyan kellemetlen meglepetésre számíthatunk utunk során, ami lassíthatja, illetve akadályozhatja haladásunkat.

A keresőóriás az ebben rejlő potenciált felismerve öt éve fel is vásárolta a céget, de ez idáig nem aknázta ki kölcsönösen a két termékben rejlő lehetőségeket. Időszerű volt hát, hogy a Waze leghasznosabb funkciója végül bekerüljön a Google Mapsbe is: az alkalmazásban megjelennek a Waze-en keresztül jelentett közlekedési dugók, balesetek, útlezárások figyelmeztetéseia jelentés időpontjával együtt.

A funkció itt viszont kicsit másként működik, ugyanis újabb bejelentéseket nem vihet fel a felhasználó a Mapsen keresztül, csak egy felugró ablakban erősítheti meg a Waze-ből származó információt, hogy valóban fenn áll-e még a korlátozás az adott szakaszon. Később természetesen ez változhat.

Az újítás egyelőre egy szűkebb felhasználói kör számára érhető el, de a Google világszerte tervezi a bevezetését a tesztek után.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik