Tech

Végre: már hanggal is vezérelhetők a nyomtatók

A januári CES kütyükiállításon nyilvánvalóvá vált, hogy az egyik nagy idei trend továbbra is a hangvezérlés, ami beköltözik okosított hangszórókba, fülhallgatókba és más otthoni eszközökbe. Eddig úgy tűnt, hogy a gyártók épp csak az egyik leghasznosabb otthoni kütyüről feledkeztek meg: a nyomtatóról.

A Google szeretné, ha mindenhol hozzá beszélnénk
Rengeteg új eszköz kap Google Assistant támogatást, az autókat sem kímélik.

Ezen a HP fog változtatni: a gyártó bejelentette, hogy bizonyos modelljei  támogatni fogják a hangvezérlést, méghozzá az Amazon Alexa, a Google Assistant, a Microsoft Cortana virtuális asszisztenseken keresztül. Az Apple Siri egyelőre kimarad a körből, még kérdéses, hogy a jövőben vannak-e tervei vele a vállalatnak.

Érdemes megjegyezni, hogy csak azokat a modelleket lehet majd beszéddel irányítani, amik képesek csatlakozni a netre, így a régi nyomtatóknak nem adhatjuk parancsba, hogy nyomtassák ki a bevásárlólistánkat. Egészen biztosak vagyunk abban is, hogy ezután a többi gyártó is hasonló lépésre szánja majd el magát, hiszen mennyire már odakiáltani:

Hé Alexa, nyomtasd ki a heti tervem!”.

Az asszisztens app arra is felhívja a felhasználó figyelmét, ha elkezd kifogyni a tintából. A HPa jövőben bővíti a használható parancsok listáját. Egyelőre a három asszisztensnek dedikált aloldalakon tájékozódhatnak a felhasználók, hiszen mindegyik szoftvernek vannak egyedi funkcióik (a Google-nek például a Naptár, míg az Amazonnak a bevásárlólista), így más-más parancsokra képesek.

(Kiemelt kép: ThinkStock)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik