Tech

Gonosz nevetéssel okoz frászt a megbolondult asszisztens

Napjaink egyik legnagyobb slágerkütyüje az okoshangszóró, amiből rengeteg változat létezik, különböző virtuális asszisztensekkel felszerelve. Ezek egyike az Amazon Alexa, ami számos termékben megtalálható, és arra hivatott, hogy kényelmesebbé tegye az emberek életét, hiszen hanggal lehet kommunikálni vele, és a kedvenc zeneszámaink indításától a lámpák kapcsolgatásáig mindenféle feladatokat elvégeztethetünk vele pusztán szóbeli parancsokkal.

AZ LENNE A CÉL, HOGY KÉNYELMESEBBÉ TEGYE AZ ÉLETÜNKET – Forrás: AFP

Alexával felszerelt hangszórókat milliók használnak világszerte, és az elmúlt hetekben a tulajdonosok meglehetősen furcsa, sokszor egészen ijesztő jelenségre lettek figyelmesek: az asszisztens minden előjel nélkül, teljesen váratlan helyzetekben ijesztő nevetést ad ki magából.

A rengeteg felhasználónak hála az internet viszonylag gyorsan megtelt mindenféle ijesztő sztorikkal, amik között akad olyan, mikor valaki épp elalvás előtt hallotta, ahogy az Alexával „felszerelt” Amazon Echo Dot teljesen váratlanul belenevetett a sötétbe – a vér is megfagyna bennünk egy ilyen helyzetben.

Más arról számolt be, hogy az okoshangszóróját használva próbálta lekapcsolni a lakás villanyait, de azok rendre visszakapcsolódtak, majd a harmadik próbálkozás után az Alexával felszerelt készülék nem reagált tovább a szóbeli parancsokra, helyette felhangzott egy gonosz nevetés, amit csak még ijesztőbbé tett, hogy nem az asszisztenstől megszokott hang szólalt meg a készülékből.

A váratlan kacagás hatására – teljesen érthető módon – sokan azonnal áramtalanították a hangszóróikat, és időközben az Amazon hivatalos csatornákon keresztül is jelezte, hogy tudnak a problémáról és már dolgoznak a javításon, ami után Alexa jó eséllyel nem fog többé frászt hozni a gyanútlan felhasználóira.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik