Tech

Ősszel tér vissza a 30 éves legenda

A Mega Man játéksorozat egyes epizódjai az elmúlt három évtizedben rengeteg gépre megjelentek, de utoljára 2010-ben érkezett vadonatúj rész (Mega Man 10), így éppen itt volt az ideje, hogy a szériát gondozó Capcom új fejezettel álljon elő. A kiadó tavaly decemberben jelentette be, hogy az idén 30. évfordulóját ünneplő sorozat a Mega Man 11 című játékkal tér vissza, PlayStation 4, Xbox One és Nintendo Switch konzolokon egyaránt.

A kiadó most pontos dátummal és egy új előzetessel is előállt, most már egészen biztos, hogy október másodikán kaphatjuk kézhez a modern kori elvárásoknak is megfelelő, felturbózott külsejű kalandot.

A Mega Man 11-ben a sorozat jól ismert bajszos gonosztevője, Dr. Wily ezúttal egy régi ördögi tervéhez tér vissza. Dr. Light mindeközben pusztító Double Gear-rendszerének prototípusával szereli fel Mega Mant, hogy kiterjessze képességeit az előtte álló eddigi legnagyobb küzdelemre az örök békéért.

Az új előzetesben a rajongók először láthatják működés közben a vadonatúj Double Gear-rendszert, valamint megismerkedhetnek a játék két Robot Master főellenfelével az egoista Block Man és a megrázóan gyors Fuse Man személyében.

A klasszikus sorozat látványvilága az új részben szintet lép, hiszen ezúttal már úgynevezett 2.5D grafikát kapunk, méghozzá gyönyörű, teljesen kézzel rajzolt karakterekkel és környezettel, viszont a játékmenet alapjai nem változnak az új epizódban sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik