Tech

Épp magyarok munkájáért őrül meg a fél internet

Ahogy azt egy korábbi cikkünkben is említettük, a magyar videojáték-fejlesztés aranykora már leáldozott, ám ennek ellenére is akadnak vállalkozó kedvű csapatok, akik ijednek meg a kihívásoktól. Közéjük tartozik a GrapeOcean Technologies, akik nem bízták a véletlenre a fejlesztésüket, hanem indítottak egy Kickstarter projektet, ahol közel 50 000 euró (~ 15,7 millió Ft) összekalapozását tűzték ki célul.

Nyáron indul a magyarok inkvizíciója
A NeoCore Gamesnél jártunk, ahol a fejlesztők az utolsó simításokat végzik a Warhammer 40 000 univerzumos játékukon.

A Kickstarter ugyebár egy olyan platform, ahol közösségi finanszírozásból lehet tőkét szerezni tulajdonképpen bármilyen őrültség megvalósítására, és az egész rendszer lényege az, hogy a vállalkozó kedvű felhasználók már azelőtt pénzt adhatnak mindenféle projektekre, hogy az megvalósulna.

A magyar csapat Black Geyser: Couriers of Darkness című játékának elkészítéséra április 28-án, azaz alig több, mint két hete indult a gyűjtés, és a célul kitűzött 50 000 euró szombat estére összegyűlt, ráadásul még hátra van tizenhat nap a kampányból, ami azt jelenti, hogy a fejlesztők

az eredetileg kitűzött összegnél sokkal több pénzt gyűjthetnek össze.

Szombat óta összegyűlt újabb 4000 euró, és a teljes összeget cikkünk írásáig 1753 ember dobta össze – szóval az talán kicsit túlzás, hogy a fél internet megőrül a magyarok munkájáért, de az kétségtelen, hogy jelentős az érdeklődés a Black Geyser: Couriers of Darkness iránt, ami műfaját tekintve olyan klasszikus szerepjáték lesz, mint a Baldur’s Gate, a Pillars of Eternity vagy a tavaly megjelent Tyranny.

A képen azonnal látszik, hogy a fejlesztők honnan nyerték az ihletet – Forrás: GrapeOcean Technologies

A fejlesztők ígérete szerint a játékból 2019 nyarára készül végleges verzió, ami Windowsra, MacOS-re és Linuxra, a beszerzésére pedig a tervek szerint a Steamen és a Good Old Gamesen lesz lehetőség. Akik támogatják a projektet (különböző összegekért eltérő típusú csomagok járnak), azok természetesen kapnak is egy digitális verziót a megjelenéskor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik