Tech

Védett állatokat nyúzott és evett, hogy pénzt csináljon a YouTube-on

Mióta a YouTube szimpla videomegosztó oldalból a vloggerek és tartalomgyártók birodalma lett, gyakorlatilag nincs olyan műfaj, ami nem szerepelne a szolgáltatás kínálatában. Valaki minden nap az életébe enged bepillantást, mások kütyüket tesztelnek, sminkvideókat vagy éppen őrültségeket csinálnak, hogy felhívják magukra a figyelmet, és a növekvő nézettséget

dollárokká varázsolják a hirdetések és szponzorációk segítségével.

A YouTube viszont nemcsak a kreatív videósok otthona, de azoké is, akik bármire képesek a kattintásért és a pénzért. Közéjük tartozik az a páros is, akik arra építettek csatornát, hogy állatokat nyúztak meg és fogyasztottak el némi főzést követően, így elégítve ki a nézőik furcsa ízlését.

Forrás: YouTube

A Kambodzsában élő Ah Lin Tuch és Phoun Raty terve persze nem pont úgy sült el, ahogy tervezték, ugyanis a meglehetősen brutális videóikban veszélyeztetett és védett állatok is feltűntek, ami természetesen hatalmas felháborodást keltett a csatornára tévedő jóérzésű nézők között. A felvételeken „feldolgozott” és elfogyasztott állatok között szerepeltek

madarak, macskák, békák, kígyók, sőt még egy cápa is.

A videókat övező felháborodás eljutott a kambodzsai hatóságokhoz is, akik azonnal vizsgálatot indítottak a páros ellen, akik időközben nyilvánosan kértek bocsánatot a videókért, fogadkoztak, hogy legálisan jutottak az állatokhoz, illetve igyekeztek kihangsúlyozni, hogy nem tudták milyen fajokról forgattak – a védett és veszélyeztetett példányokról készített videókat azóta törölték is a YouTube-ról.

A csatorna viszont ettől függetlenül továbbra is él, és számos olyan felvétel található rajta, amin Lin Tuch „túlélő életmódot” folytatva készíti elő és fogyasztja el a szerencsétlen állatokat. Csak azért, hogy – a pár saját bevallása szerint is – ezzel nézettségre és hirdetési bevételre tegyenek szert.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik