Tech

Őrületes száguldásra képes a világ leggyorsabb viskója

Kevin Nicks 2015-ben látott neki a négykerekű viskó megépítésének, miután a Volkswagen Passat autója végleg felmondta a szolgálatot. A brit férfi első körben 5000 fontot és 12 hónapot ölt a meglehetősen egyedi jármű elkészítésébe, hogy – a saját bevallása szerint – legyen mivel elvinnie a lányát az iskolába. A tető kivételével mindent Levin csinált: elkészítette a lakórészt,

megépítette az alvázat és a motort is maga szerelte be.

A kész járműcsodával az 53 éves, egyébként kertészként dolgozó szaki mindenféle gyorsulási versenyekre benevezett, és sorra meg is nyerte őket, ugyanis volt rá példa, hogy a száguldó viskó akár 126 km/h-ra is felgyorsult. A Guinness-rekordot érő teljesítmény ugyanakkor kissé megviselte a járművet, úgyhogy Kevin átépítette az egészet, és a renoválás során már egy 400 lóerős turbómotort tett a járműbe – a fejlesztés eredménye nem is maradt el, hiszen a viskó a hétvégén megdöntötte a saját rekordját.

Az áramvonalasnak még nagy jóindulattal sem nevezhető guruló őrület a hétvégén ott volt a legendás Pendine Sands parton Wales-ben, a Top Speed rendezvényen, ahol sikerült túlszárnyalni a 2017-ben felállított rekordot, méghozzá nem is kevéssel: a viskó ezúttal elérte a 160 km/h-t, és bármilyen hihetetlen, az egészen egyedi lakóautó kibírta ezt a sebességet, és egyben maradt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik