Tech

Dobni fog egy hátast attól, mit tud majd a Google Térkép

A Google nemcsak az új Android rendszerről és mesterséges intelligenciával kapcsolatos fejlesztéseiről számolt be fejlesztői konferenciáján, de olyan apróbb újításokról is, amik a többi, hétköznapokban használt szolgáltatásokba kerülnek be.  A Google Térképpel kapcsolatban kiderült, hogy kiterjesztett valóság-támogatást kap, aminek köszönhetően könnyebb lesz eljutni egyik pontból a másikba.

Ha útközben esetleg tanácstalanná válunk, hogy merre is forduljunk, elég lesz a mobilunk kameráját az útra szegezni, ezután a kijelzőn a valódi világ rétegei felett irányjelző nyilacskák jelenjennek meg, mutatva, hogy melyik a helyes irány a célpontunk megközelítéséhez.

A funkció a Térkép és az Utcanézet által gyűjtött adatokat kombinálja mindehhez, az irányjelzésen túl képes még azonosítani és jelezni a közelünkben található helyeket. A cég egy olyan kisállatot is tesztelni kezdett, ami idegenvezetőként navigálná el a felhasználót a kiválasztott célponthoz. Hogy a funkciót mikor használhatjuk mi is, arról még nem beszéltek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik