Tech

Már elérhető minden Star Wars-rajongó álma

Legutóbb akkor írtunk a Star Wars: Jedi Challenges mobiljátékról, mikor a program iOS verziójában a Lenovo Mirage AR kütyü nélkül is elérhetővé vált a holografikus sakk. A Disney és a Lenovo együttműködéséből létrejött játék tavaly jelent meg, és kezdetben csak a Lenovo fejre húzható kiterjesztett valóság (augmented reality) kütyüjével volt játszható, aminek hála – többek között – igazi Jedi-kiképzésen vehettünk részt, és fénykardot lóbálva szállhattunk szembe az ellenfelekkel.

Jó hírünk van a Star Wars-rajongóknak
iOS 11-es készüléken már kipróbálható a Star Wars legendás holografikus játéka.

A Star Wars: Jedi Challenges ezen része kapott most egy ingyenes frissítést, aminek hála már nemcsak a géppel (avagy hologramokkal) csatázhatunk, de megvalósul minden Star Wars-rajongó álma, és más játékosokkal, akár a barátainkkal keveredhetünk látványos fénykardos ütközetbe.

Ahhoz, hogy ez megvalósulhasson, nemcsak mobilkészülék kell, de szükséges legalább két, egyenként 200 dolláros (~ 50 000 Ft) Mirage AR rendszer, ami egy headsetből, egy fénykard kontrollerből és két fénylő jelzőállomásból áll. Ezek és a telefonunk használatával indulhatunk csatába, ráadásul a játék nemcsak abból áll, hogy a rendszer „megjeleníti” a fénykard „pengéjét”, aztán esztelenül csapkodunk, hanem követni kell a program nyújtotta iránymutatásokat, amiket lekövetve támadni és védekezni tudunk.

Ennek hála tényleg olyan élményben lehet részünk, mintha a filmek jól megkoreografált küzdelmeit játszanánk újra, másrészt az ügyességen és a reflexeken múlik, hogy végül ki kerül ki győztesen a párbajból. Mindez leírva lehet nem hangzik túl izgalmasnak, de a valóságban kipróbálva tényleg egész jó móka kerekedik a Jedi Challenges-ből. Az egyetlen komolyabb gond – az AR kiegészítők olcsónak nem mondható ára mellett –, hogy a Lenovo kütyüje itthon hivatalosan nem került forgalomba, szóval ha valaki szeretné kipróbálni, akkor bizony külföldről kell beszereznie a játékhoz nélkülözhetetlen hardvereket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik