Tech

Online zaklatás miatt rúgták ki a Facebook egyik mérnökét

Facebookkal kapcsolatos hírekben egyáltalán nem szűkölködünk az utóbbi hetekben, az adatkezelési botrány után újabb kellemetlen eset került napvilágra. A cég megvált egyik biztonsági mérnökétől amiatt,  hogy a férfi visszaélt az adatokhoz való hozzáférésből adódó hatalmával, és azokat felhasználva egy nő után nyomozott, akit zaklatni is kezdett különféle felületeken. Az ügyre Jackie Stokes, a Spyglass Security alapítója derített fényt, Twitteren számolt be arról, hogy ismerősét olyan személy zaklatja, akiről tudja, hogy a Facebooknak dolgozik mérnökként. A férfi a nőnek írt levelekben is „profi stalkerként” hivatkozott magára, aki a “hacker rosszfiúkat próbálja elkapni”.

Alex Stamos, a Facebook biztonsági igazgatója közleményt adott ki az üggyel kapcsolatban, amiben elmondta, hogy a mérnököt kirúgták, és hogy a cég számára fontos az, hogy a Facebook felhasználói biztonságban legyenek.

„Szigorú technikai korlátozásain vannak arra vonatkozóan, hogy az alkalmazottak csak azokhoz az adatokhoz férjenek hozzá, ami a munkájuk elvégzéséhez szükséges – például bugok javításához, ügyfelekkel való problémák kezeléséhez, vagy jogi kérések teljesítéséhez. Aki ezzel visszaél, kirúgjuk.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik