Tech

Megőrülsz: Harry Potteres pálcát suhintva irányíthatod a tévédet

A nemrég megjelent Harry Potter-mobiljáték, a Hogwarts Mistery ugyan sok rajongónak csalódás lehet, hiszen a programba épített mikrotranzakciós rendszer sokat ront a varázslósulis élményen, de elkeseredni azért nem kell, hiszen az interneten rábukkantunk minden varázsló, boszorkány és mugli legfontosabb otthoni kiegészítőjére, a varázspálca formájú távirányítóra.

Mielőtt bárki félreértené, itt nem csak arról van szó, hogy a távirányítónak olyan az alakja, mint egy míves varázspálcának, hanem az infravörös technológiát használó eszközzel konkrétan varázsmozdulatokat imitálva irányítható a TV, a Blu-Ray lejátszó vagy éppen a hifi és az otthoni hangszórók.

Forrás: Noble Collection

Az egészen jól kinéző varázspálca kilenc programozható mozdulatot tartalmaz, és ezeket beállítva különböző suhintásokkal (bocsánat: varázsmozdulatokkal) válthatunk csatornát, állíthatjuk a hangerőt, esetleg válthatunk számot, ha épp zenét hallgatunk egy hifin vagy valamilyen hangszórón. Az otthoni kütyüs varázslat persze nem olcsó mulatság, hiszen jelenleg épp 50 font (cirka 18000 Ft) az Amazonon, de egy vérbeli rajongónak ez nem lehet igazi akadály.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik