Tech

Évek óta nem változott ekkorát a Gmail

Korábban már írtunk arról, hogy a Gmail webes verziója új dizájnt kap, amit most hivatalosan is megerősített, illetve élesített is a Google. A frissítés folyamatosan gördül ki világszerte, ami azt jelenti, hogy a levelező 1,4 milliárd felhasználója nem egyszerre kapja meg, pár napba beletelhet, mire számunkra is láthatóvá válik.

A friss designt az asztali böngészős verzióban lehet majd látni, ami jobban hasonlít majd a mobilapp kezelőfelületére, illetve a Google most is törekedett arra, hogy a Material Design formanyelv meghatározó vonásait kövessék. A kezelőfelület nagy újdonsága egy oldalsáv, amin helyet kaphat naptár, jegyzetelő app, vagy bizonyos e-mailek elvégzendő teendőkkel.

Forrás: Google

Nem kevésbé jó hír, hogy új funkciók is kerültek a levelezőbe, például a Némítás (Snooze), amivel bizonyos időszakra átmenetileg törölhetünk leveleket a fiókunkból. A leghasznosabb talán a Confidental Mode, azaz bizalmas mód, amivel az ilyen módban küldött levelet a fogadó fél nem tudja továbbküldeni, nem tud belőle részleteket kimásolni, nem tudja letölteni és kinyomtatni sem.

Forrás: Google

És ez még nem minden, lévén arra is van esély, hogy a jövőben lejárati dátumot állíthatunk be a leveleknek (amik „megsemmisítik” magukat, ha lejár az idejük), illetve nem kizárt a levél kóddal történő védelme sem, így illetéktelenek a jelszó hiányában akkor sem tudják elolvasni a fogadott/küldött e-mailt, ha véletlenül vagy éppen szánt szándékkal bejutnak valaki Gmail fiókjába.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik