Tech

Hatalmas tisztogatás volt a YouTube-on

A YouTube több mint 8,3 millió videót távolított el tavaly október és december közt, olvasható a cég jelentésében. A platformot számos kritika érte azóta, hogy kiderült: olyan zavaró videók kerültek fel, amik gyerekbarát tartalmaknak álcázták magukat, valójában nagyon is erőszakosak voltak.

A videómegosztó terve, hogy negyedévenként készít majd ilyen kimutatásokat, így jobban átláthatóvá válik, hogy komoly előfeszítéseket tesznek az erőszakos tartalmak eltávolításáért.

A jelentésben kiemelik, hogy a törölt 8,3 millió videóból 6,7 milliót algoritmusok töröltek, a többi (mondjuk a spam videókat), a sértőnek ítélt videókat emberi moderátorok felé továbbították. Ők döntenek végül arról, hogy a videó sérti-e a felhasználási feltételeket. Tavaly decemberben a YouTube 10 ezer új alkalmazottal bővítette a csapatot.

A vizsgált negyedévben az emberek által bejelentett videók 30 százalékában szexualitással kapcsolatos tartalom, 27 százalékában spam vagy hamis adatok voltak. Terrorpropaganda miatt 491 ezer videót vizsgáltak meg, ezek két százaléka emberi bejelentésre történt. A legtöbb bejelentés sorrendben indiai, amerikai, brazíliai, oroszországi és németországi felhasználóktól érkezett.

(Engadget, MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik