Szórakozás

Egy YouTube-videó készítésekor lőtte agyon barátját

Az amerikai pár azt remélte, a férfi teste elé tartott vastag könyv majd meg fogja állítani a golyót. Tévedtek.

Egy amerikai bíróság fél évig tartó börtönbüntetésre ítélt egy 20 éves nőt, aki egy YouTube-videó forgatása közben megölte barátját – jelentette a CBS News. A Minnesota államban élő Monalisa Perezt emellett örök életére eltiltották a fegyvertartástól, és megtiltották számára, hogy a tavaly júniusban történt esetből pénzt csináljon.

Perez és 22 éves barátja, Pedro Ruiz közösen készített egy YouTube-csatornát, ahol átverésekkel, és furcsa kihívások kipróbálásával mutatták be az életüket. Tavaly nyáron azt akarták kipróbálni, hogy egy keménykötésű enciklopédia megállít-e egy pisztolygolyót.

Ruiz a mellkasa elé tartott a könyvet, Perez pedig alig fél méterről rálőtt. A könyv azonban nem állította meg a lövedéke. A lány azonnal tárcsázta a 911-et, de a mentők már nem tudtak segíteni élete párjának.

A nő korábban bűnösnek vallotta magát nem szándékos emberölés vádjában, az ügyészséggel kötött peren kívüli megegyezés részeként. A megyei ügyész közölte: Perez megbízott Ruizban, aki állította, nem lesz semmi baja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik