Tech

Hamarosan kipróbálható az év egyik legjobban várt játéka

Május 25-én jelenik meg a Detroit: Become Human, a francia Quantic Dream legújabb játéka, az érdeklődők viszont ennél hamarabb is kaphatnak némi ízelítőt az idei év egyik legjobban várt videojátékából. Erre utal legalábbis, hogy az új-zélandi profillal rendelkező PlayStation 4 felhasználóknak már elérhető a demó, amiben a végleges program egy egészen hosszú jelenete játszható végig. Az európai PlayStation Network felhasználói ugyan még érik el a próbaverziót, de jó eséllyel már csak órák kérdése, és Új-Zélandon kívül más országokban is letölthetővé válik a kedvcsináló.

A Quantic Dream legutóbb Ellen Page főszereplésével készített játékot, de a Beyond: Two Souls nem igazán váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Legújabb alkotásukban a fejlesztők visszatértek a jóval sikeresebb, 2011-es Heavy Rain formulájához, és ismét egy többszereplős drámát készítenek számunkra,

amiben öntudatra ébredő androidok sorsa kerül a kezünkbe.

A Detroit: Become Human a nem túl távoli jövőbe repíti a játékosokat, ahol három különböző karakter irányítására lesz lehetőségünk, és csak rajtunk áll, hogy miképp formáljuk a történetüket: a játék során rengeteg választás, és ezek alapján többféle befejezés vár mindenkit. A 2017-es Paris Game Week során ki is próbáltuk a programot, amit úgy jellemeztünk, hogy a Szárnyas fejvadász és a Westworld szerelemgyereke – ennél jobb ajánlólevél aligha kellhet egy videojátéknak.

A hamarosan elérhető demó egyébként nagyjából 15-30 percnyi játékmenetet tartalmaz, viszont már ez a rövidke próbaverzió is lehetőséget nyújt arra, hogy megismerkedjünk a játék rendszerével, főleg azzal, hogy a döntéseink és a cselekedeteink miképp befolyásolják a történetet – az ingyen letölthető kedvcsinálónak például három különböző befejezése is lehet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik