Tech
Employees of American electronic commerce company Amazon prepare products for dispatch in Bad Hersfeld, central Germany on December 7, 2017.
To cope with the high-turnover Christmas business, Amazon has hired 13,000 temporary employees. / AFP PHOTO / dpa / Swen Pförtner / Germany OUT

Az Amazonnál pisilni sem mernek az alkalmazottak

Birkás Péter
Birkás Péter

újságíró. 2018. 04. 23. 11:42

Korábban a témában:

A The Daily Dot beszámolója szerint meglehetősen embertelen körülmények uralkodnak az Amazon Staffordshire-ben található raktárában, ahol a dolgozók egy részének három emeletet és több mint 400 métert kell megtenni, hogy eljussanak a legközelebbi mellékhelyiségbe. A gond persze nem a távolsággal van, hanem a cég meglehetősen szigorú szabályaival, ami komoly nyomást helyez mindenkire, aki akár csak „egy pillanatot” is elpocsékol, ezért az alkalmazottak a messze lévő illemhely helyett

inkább műanyagflakonokat használnak, hogy időt spóroljanak meg.

Az esetet egy brit szerző, James Bloodworth tárta fel, aki oknyomozó munkát végezve épült be a vállalathoz, és a lapnak ő számolt be arról, hogy az óriási raktár negyedik emeletén dolgozó munkatársai inkább vizeltek műanyagpalackokba, attól való félelmükben, hogy elvesztik a munkájukat, ha túl sok időt töltenek azzal, hogy a rendes mellékhelyiséget látogatják.

Workers prepare customer orders for dispatch as they work inside an Amazon.co.uk fulfillment centre in Peterborough, central England, on November 15, 2017.
Shops could be seeing the effect of consumers postponing purchases until "Black Friday" on November 24, 2017, a day of sales in the United States that has become increasingly popular in Britain. / AFP PHOTO / CHRIS J RATCLIFFE
Előkészített csomagok az Amazon raktárában – Forrás: AFP PHOTO / CHRIS J RATCLIFFE

Az emberhez nem méltó körülményekről szóló beszámolót ráadásul megerősíti az a felmérés is, amit a dolgozók védelmére szakosodott Organise nevű szervezet tett közzé nemrégiben. A kimutatás szerint az Amazon raktáraiban dolgozók háromnegyede inkább nem használja a mellékhelyiséget, csak azért, hogy ez ne rontsa le a teljesítményüket.

Az Amazon természetesen tagadja a Bloodworth és az Organise által megfogalmazottakat, és közleményt adtak ki arról, hogy minden dolgozójuknak biztonságos és jó munkakörülményeket biztosítanak, illetve a The Daily Dot kérdésre a vállalat egyik képviselője azt nyilatkozta, hogy az Organise által készített felmérést sem tartják hitelesnek.

Birkás Péter korábbi cikkei
vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2015. október 19.
Áder János köztársasági elnök (j) október 17-i hatállyal a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszterré nevezi ki Rogán Antalt a Sándor-palota Tükörtermében 2015. október 19-én. Középen Orbán Viktor miniszterelnök, Haszonicsné Ádám Mária, a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) főigazgatója, Altorjai Anita, a KEH Sajtóigazgatóságának igazgatója, Gróh Gáspár, a KEH Társadalmi Kapcsolatok Igazgatóságának vezetője és Szadai Károly, a KEH főtanácsosa (j-b).
MTI Fotó: Bruzák Noémi
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.