Tech

Csak öt kilót fogyott, de hogy!

Bár sok köze nincs a valósághoz, még ma is él az a sztereotípia, hogy a videojátékokkal szórakozó gyerekek és felnőttek csakis túlsúlyos, egészségtelenül élő (és persze pattanásos) emberek lehetnek. Abban persze van igazság, hogy a minden nap órákat töltünk egy gép előtt, és keveset mozgunk, az hatással lehet a súlyunkra, de ez a veszély nem kizárólag azokat fenyegeti, akik játszanak, hanem lényegében bárkit, aki valamilyen irodában űzhető munkát végez.

De visszakanyarodva az eredeti témához: a rendszeres videojátékozás nemcsak túlsúlyhoz vezethet, de akár fogyni is lehet vele. Erre utal legalábbis a Redditre posztoló elliottttate története, aki saját bevallása szerint úgy fogyott rövid idő alatt öt kilót, hogy nem csinált mást, mint a The Elder’s Scrolls V: Skyrim című szerepjáték virtuális valósághoz igazított verziójával játszott.

Megöltem a sárkányt, de előtte majdnem lehánytam
Semmit sem vártunk jobban idén, mint a virtuális valóságos Skyrimet, de vegyes érzésekkel távoztunk.

A férfi egy PC-re kötött Oculus Rift kiegészítővel indította el a programot, előtte pedig jógamatracokat terített le a szobájában, magára irányított egy ventillátort, felvett egy futócipőt, és a legnagyobb beleélés érdekében mindenhová gyalog vagy futva közlekedett a játékban, amit a valóságban helyben futással imitált. A Skyrim-ról persze tudni kell, hogy ha nagyon rákattan az ember, akkor simán több száz órát el lehet vele tölteni, ami még helyben futás esetén is rengeteg edzést jelent.

Oculus Rift kiegészítővel a fejünkön a Skyrim is egészen más élmény – Forrás: AFP

Ennek ismeretében persze nyilvánvaló, hogy a játék önmagában egyáltalán nem segített elliottttate-nek a fogyásban, ehhez a saját elhatározása kellett, miszerint a lehető legvalósághűbb élmény érdekében mozogni fog játék közben, de talán ez a megoldás másnak is kellő inspiráció lehet, hogy szórakozva szabaduljanak meg néhány felesleges kilótól – talán pont azoktól, amiket a kanapén ülve szedett össze.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik