Tech

Elon Musk visszamegy aludni a Tesla-gyárba

A Teslának még sok-sok autót kell legyártania, ezért Elon Musk úgy döntött, hogy ismét beköltözik aludni abba a gyárba, ahol az elektromos járművek készülnek. Korábban már csinált ilyet: a Model X bevezetésekor egy hálózsákban aludt a gyártósorok mellett, hogy bármikor közbeavatkozhasson, ha valami nem a terv szerint halad.

Musk hiába ígérte meg, hogy márciusban már 5000 Model 3 fog kigördülni az összeszerelő üzemből, ezt a teljesítményt nem sikerült elérni – valószínűleg ezért döntött úgy, hogy ez így nem mehet tovább.

A tweetet azután küldte, hogy az Information nevű lap közzétett egy cikket, amiben arról van szó, hogy a Tesla-vezér a jövőben mélyebben belefolyik a Model 3 gyártási folyamataiba, és ez azért lehet, mert elbocsátották az eddig autófejlesztésért felelős vezetőt, a korábbi Apple-mérnök Doug Fieldet. Musk kifakadt a feltételezésre.

Nem hiszem el, hogy erről írtok. CEO-ként arra kell összpontosítanom, ami a legkritikusabb, jelenleg a Model 3 gyártására. Doug, akit a világ egyik legtehetségesebb mérnökének tartok, pedig a jármű fejlesztésen dolgozik. Egy éve arra kértem Dougot, hogy vigye a fejlesztést és a gyártást is. Így nem tervezünk olyan autókat, amiket nehéz megépíteni. Jelenleg jobb a megosztás és az uralkodás, ezért visszamegyek aludni a gyárba. Az autóbiznisz egy pokol…”

– írta tweetjében.

Amire Efrati újságíró azt kérdezte Musktól a Twitteren erre reagálva, hogy mi lenne, ha készíthetnének vele egy interjút, és egyúttal elmondaná azt is, hogy szerinte miről érdemes írniuk az újságoknak.

Uhh, szia, mennem kell autókat építeni”

– válaszolta neki Elon nagy elánnal.

Musknak bizony nagyon kell építenie azokat az autókat. A Model 3-ból hetente 2000 darabot sikerült legyártani, ami alatta van a heti 2500 darabszámos tervnek. Kiderült az is, hogy februárban négy napig átmenetileg szüneteltették a gyártást a fremonti üzemben, hogy  a vállalat foglalkozhasson azokkal a problémákkal, amik megnehezítik a folyamatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik