Tech

Elég jól gyorsul a Tesla kamionja

A Tesla által gyártott autókról eddig is tudni lehetett, hogy nem okoznak csalódást a gyorsulás terén: az eredeti Tesla Model S ugyan „csak” 5,9 másodperc alatt gyorsult fel százra, de a modernebb dupla motoros változatnak mindehhez már csupán 3,2 másodpercre van szüksége.

Hetven éve nem volt akkora forradalom a közlekedésben, mint ami most jöhet
A Tesla új fejlesztése alapjaiban változtathatja meg a világot. Még Magyarországon is. Soha nem gondolta volna, hogy a kamionoknak köze van a populizmushoz, pedig így van.

A gyártó most ugyanezt az erőt pakolja a kamionjába is, és a személygépkocsinál jóval méretesebb jármű mindössze 5 másodperc alatt képes felgyorsulni százra. Ami viszont ennél is durvább, hogy Elon Musk állítása szerint a Tesla Semi még 40 tonna rakományt húzva is képes 20 másodperc alatt felgyorsulni 100 km/óra sebességre.

A rakományos verzióról ugyan még nincs videó az interneten, de valakinek a napokban sikerült lencsevégre kapni egy „csupasz” Tesla kamiont, és a valóságban tényleg elég látványos, ahogy a méretes szürke jármű szinte pillanatok alatt felgyorsul és távolodik egyre messzebbre.

Elon Musk tavaly novemberben rántotta le a leplet a Tesla első kamionjáról, amiről sokan gondolják, hogy igazi forradalmat hozhat a közlekedésben, ráadásul már olyan jelentős cégek adtak le előrendelést a teljesen elektromos teherszállító járműre, mint a Walmart, a Sysco vagy éppen a Pepsi.

A neves futárcég is a Tesla kamionjai mellett tette le a voksát
Még el sem kezdődött a gyártás, de már szépen gyűlnek a megrendelések.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik