Tech

Fotómániásoknak készül a Sony új prémium telefonja

Még nincs két hónapja, hogy a Sony az idei Mobil Világkongresszuson bejelentette a legújabb csúcskészülékét, az Xperia XZ2-t, máris itt a prémium változat, ami nagyon cseles módon Xperia ZX2 Premium néven kerül majd forgalomba, méghozzá valamikor a nyár folyamán.

És hogy mit jelent a Premium verzió? Lássuk szépen sorban:

Képernyő: a sima XZ2 egy 5,7 colos Full HD+ HDR panellel rendelkezett, ezzel szemben az új változat már egy 5,8 colos, 4K felbontásra képes HDR-t támogató kijelzővel kerül majd forgalomba.

Memória: a február végén bejelentett csúcskészülékben csak 4 GB RAM kapott helyet, ezzel szemben a Premium modellben már 6 GB memóra várja majd a felhasználókat és a különböző alkalmazásokat.

Hátlapi kamerák: itt tapasztaljuk a legjelentősebb változást a sima ZX2-höz képest, hiszen a Premium esetében már két hátlapi kamerát kapunk: egy 19 megapixeles színes szenzort, illetve egy 12 megapixeles monokróm változatot, és a gyártó azt ígéri, hogy a készülék akár ISO 51,200 értékkel is képes képeket lőni, míg a videók esetében ez a szám 12,800, ami elméletben gyenge fényviszonyok között jobb fotókat és felvételeket eredményez. Bónusz továbbá, hogy az újabb verzió már 1080p felbontással is képes lesz a 960 képkocka/másodperces lassított videók készítésére.

Előlapi kamera: amíg a ZX2-nél csak egy 5 megapixeles szenzort kaptunk, addig a Premium esetében már a szelfik is egy 13 megapixeles kamerával készülhetnek.

Akkumulátor: a fejlődés nem hagyja érintetlenül a telefonban található telepet sem, hiszen a ZX2 3180 milliamperes aksija helyett a Premium már egy 3540-es változattal lesz felszerelve. Ez persze nem feltétlenül jelent hosszabb üzemidőt, viszont az biztos, hogy a készülék a 4K-s képernyő mellett is ugyannyi ideig bírja majd, mint a februárban bemutatott modell.

Külsőre nem nagyon látszik a változás – Forrás: Sony

Mást nem érint a változás, tehát a dizájn, a processzor (Qualcomm Snapdargon 854) és az operációs rendszer (Android Oreo) tekintetében nincs változás, ugyanakkor az árról hivatalos információkat nem közölt a Sony, de gyanús, hogy egy független készülék árcédulája valahol 900 és 1000 dollár között lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik