Mobil

Nem lehet netezni a Samsung legújabb mobiljával

Az okostelefonokkal kapcsolatos egyik alapelvárás manapság az, hogy tudjunk velük a neten böngészni, appokat letöltögetni és hogy folyamatosan elérhetők legyünk. Egyre elterjedtebb viszont az a trend, hogy a felhasználók egy rétege ugyan szeretne okostelefont használni, de nem hiányzik neki a folyamatos összekapcsoltság. Ez már alapból eléggé leszűkíti a használható funkciók mennyiségét, főleg egy olyan telefon esetében megmosolyogtató, aminek ott szerepel a „Pro” jelző a nevében.

Pedig a Samsung egyik legújabb modellje, a Galaxy J2 Pro épp ilyen. Egy öthüvelykes, 540×960-as felbontású panellel szerelték fel, így még meglehetősen picinek is mondható a mai tepsi modellekhez képest. Négymagos processzor, 1,5 gigabájtnyi rendszermemória dolgozik benne és 16 GB tárhelyet kínál. A készülék elején egy 5 megapixeles szelfikamerával, hátul pedig 8 megapixeles kamerával lehet lőni a fotókat. Került rá ujjlenyomat-olvasó is, a mobilt 2600 milliamperórás telep látja el energiával.

Forrás: Samsung

Ezek meglehetősen szerény specifikációk, és mivel netezni 3G, 4G LTE, vagy wifi kapcsolaton keresztül sem lehet vele, felmerül a kérdés, hogy mire is jó? Mondjuk hívásokat bonyolítani, szöveges üzeneteket fogadni, így leginkább azoknak a szülőknek lehet megfelelő, akik egy olyan mobilt nyomnának a gyerek kezébe, amivel nem lehet kapcsolódni online. Emellett az időseket, és azokat a tanulókat célozzák meg, akik kifejezetten ilyen mobilra vágynak.

A készüléket egyelőre csak Koreában árusítják, nemzetközi értékesítésről nem tudni. 199100 koreai wonba, azaz kb. 48 ezer forintba kerül.

(Kiemelt kép: ThinkStock)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik