Tech

Jöhetnek az IKEA zenélő szobái

Ugyan sokakból csal elő könnyeket, amikor az IKEA bútorait kell otthon összerakniuk, könnyen lehet, hogy a jövőben a zene ereje segíthet lenyugtatni idegeiket. A svéd bútorcég és a hangrendszereket gyártó Sonos bejelentette, hogy a jövőben közösen dolgoznak olyan termékek fejlesztésén, amik audiotechnológiákat ötvöznek az IKEA népszerű bútordizájnjaival.

Arról nem árultak el többet, hogy pontosan mit várhatunk ennek gyümölcseként, csak annyit tudni, hogy az IKEA szerint a partnerséggel újabb meghatározó szakasz jön el okos otthoni portfóliójuk bővítésében, miután az elmúlt évek során bevezették kínálatukba a vezeték nélküli töltőket és az okos-villanykörtéket. A „hangok felfedezéseként”említett fázis a harmadik lépés az ökoszisztémában, amelynek során azt szeretnék elérni, hogy a lakás bármelyik részén könnyebbé váljon a zenehallgatás.

Amikor azt kérdeztük az emberektől, milyen hang emlékeztetni őket az otthonukra, sokan azt felelték, hogy a zene teszi az otthont otthonná.

A Sonosszal együtt szeretnénk a zenét és a hangokat demokratizálni az lakásokban, és kifejezetten ahhoz tervezni termékeket, ahogyan az emberek zenét hallgatnak. Az IKEA bútorokkal kapcsolatos tudását és a Sonos otthoni hangrendszerek terén szerzett tapasztalatát fogjuk kombinálni.” – írta a cég közleményében.

Az audiocég nemrég nyitotta meg első saját fizikai boltját, ahol a vásárlók hét különböző, bútorokkal és hangrendszerrel felszerelt miniotthonban próbálhatják ki a gyártó felszereléseit, az IKEA bemutatótermeihez hasonló kialakításban.

A svédek közleményükben továbbá kiemelik, hogy a millenniumi generáció 65 százaléka streamel zenét otthon, 25 százalékuk inspirálónak érzi a zenét, 14 százalékuk szeretettebbnek érzi magát tőle, így nyilvánvalóan nagy terveik vannak a jövőre nézve.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik