Tech

Tanulást forradalmasító appal nyertek a magyar diákok a Microsoft versenyén

Ha a tanulás élmény, akkor kevesebb időbe kerül és sokkal mélyebb tudást jelent a fiatal generációknak, ezért ki kell használni az iskolában is az okostelefon iránti vonzalmat és kíváncsiságot. Erre a gondolatra épül az innobie csapat Eddie nevű fejlesztése, akik a Microsoft Imagine Cup verseny hazai döntőjén aratott győzelem után a régiós fordulón képviselik hazánkat.

Az idei Smart konferencián zajlott a Microsoft Imagine Cup nevű versenyének hazai döntője, ahol az innobie nevű csapat Eddie nevű fejlesztése nyert, ezzel ők képviselik majd hazánkat a régiós fordulón. A Microsoft versenyén az indulók a világ vezető technológiai és üzletei szakemberei előtt mutathatták be ötleteiket, akiktől tanácsokat is kaphatnak.

A nyertes innobie csapata arra a koncepcióra épített, hogy a mai fiatalok számára már természetes az okostelefon használata, és általa élménnyé tehető a tanulás is.

Az Eddie egy okostelefon alkalmazás és egy tankönyv egyedi hibridje.

A megoldás továbbra is a tankönyvre és annak tartalmára épít: a könyv illusztrációit speciális jelölésként használva a kiterjesztett valóságba viszi a tanulókat, hogy olyan környezetben ismertesse meg velük a tananyagot, amelyre egyébként is fogékonyak.

Ily módon könnyebbé, olcsóbbá, nem utolsósorban pedig hatékonyabbá válik a tantermi demonstráció – mondják az innobie csapat tagjai.

A NYERTES CSAPAT. Forrás: Microsoft

Fejlesztésük célja, hogy a szükséges rosszként kezelt mobiltelefonra a tanárok segítségként tekintsenek, az iskolák pedig a költségcsökkentés egyik kulcsát lássák benne, hiszen a drága tantermi eszközöket tökéletesen helyettesíthetik a kiterjesztett valóságban megjelenített digitális illusztrációk.

A csapat a hazai döntőn aratott győzelem után a régiós fordulón képviseli majd hazánkat.

FONTOS PARTNERSÉGET IS BEJELENTETTEK

Az Imagine Cupon Szentkuti Gabriella, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója és Kisgergely Kornél, a Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő vezérigazgatója bejelentette a két vállalat stratégiai partnerségét is, a cégek dedikált ajánlatokkal, szakmai támogatással és tréningekkel támogatják a hazai innovatív ötleteket.

Egy jó elképzelés önmagában nem elég, szükség van hozzá egy átgondolt üzleti koncepcióra és a megfelelő technológiai háttérre is. Ebben segíti a start-upokat a Microsoft és a Hiventures szakmai összefogása”

– mondta Szentkuti Gabriella.

“Fontosnak tartjuk, hogy habár a Hiventures pénzügyi befektetőként van jelen a startupok életében, de befektetési programjainkon felül egyedi értékajánlatokkal is segítsük őket, aminek a technológiai támogatás elengedhetetlen pillére. A Microsofttal közös célunk nem csupán a hazai startup ökoszisztéma fellendítése és segítése a digitális transzformáció útján, hanem a magyar startupok régiós szintű pozícióinak megerősítése is”– fogalmazott Kisgergely Kornél, a Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő vezérigazgatója.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik