Tech

Hamar lezárult az Uber gyilkos önvezető autójának ügye

Az Uber megegyezett annak a 49 éves nőnek a családjával, aki belehalt a fuvarcég által tesztelt Volvo önvezető autó által okozott sérüléseibe. Ez lett volna az első olyan precedensértékű ügy, amikor önvezető jármű okozta gyalogos halálát, ám még a jogi csatározás előtt sikerült annak végére pontot tenni.

Cristina Perez Hesano, az arizonai Bellah Perez jogásza közölte, hogy a cégnek sikerült egyezséget kötnie az elhunyt Elaine Herzberg lányával és férjével, de a részleteket nem hozták nyilvánosságra. Az ügy így nem kerül bíróság elé.

Nyilvános a videó az első önvezető autós gázolásról
Végre kiderülhet, kié a felelősség.

Ugyan precedens nem született, az eset iparágra gyakorolt következményei még kérdésesek, ismét aktuálissá vált az a kérdés is, hogy igény lenne alaposabb és átfogóbb tesztelési követelmények kidolgozására az önjáró piacon.

Az Uber leállította eddigi tesztjeit, még azelőtt, hogy Arizona város kormányzása egyenesen kitiltotta a céget az utakról. Az nVidia pedig közölte, hogy bár az ő GPU hardvereiket használják az autókban, más téren nincs közük az önjárók vezető platformjához.

Nem vagyunk felkészülve a gyilkos önvezető autókra
Sokkal hamarabb eljött az, amitől az iparág a legjobban tartott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik