Tech

Idén még menőbb lesz Európa legnagyobb digitalizációs fesztiválja

Megújult koncepcióval, ezúttal fesztiválosabb hangulattal startol el nyár elején a CeBIT 2018 Hannoverben, ami valódi ingerbombának ígérkezik, a 3000 kiállító mellett számos szakember tart gondolatébresztő előadásokat.

Idén alaposan megújul az Európa legnagyobb digitalizációs üzleti fesztiváljaként számon tartott CeBIT, ami nemcsak új témákkal, új formátummal, de új időpontban is jelentkezik. Ezúttal nyár elején, június 11.-15. közt rendezik meg a Hannoverben a CeBIT 2018-at, amire több mint 3000 kiállító fogja kivinni fejlesztéseit és ötleteit 70 országból, a szervezők pedig 200 ezer látogatót várnak.

Amilyen sokszínűen változtatta meg a digitalizáció mindennapjainkat, úgy ezúttal a kiállítás területe is négy főbb szekcióra fog oszlani: d!conomy, a d!tec, a d!talk és a d!campus szegmensekre.

A FŐ TÉMÁK IDÉN. Forrás: Deutsche Messe

A d!conomy a vállalatok, a közszféra, a kereskedelem szakemberei és döntéshozóinak érdekes,a fő témák itt a digitális üzlet, a digitális adminisztráció, az IoT, a biztonság, a kommunikáció és hálózatok, a csatorna és elosztás, a mobil megoldások és az adatközpont lesznek. A d!tec a fejlesztőkről, induló vállalkozásokról, innovációról szól, a d!talk pedig a kreatív szakértőknek, gondolkodóknak ad otthon. A szervezők idén fiatalosabbá és egyben fesztiválosabb hangulatúvá szeretnék tenni az eseményt, ezzel megmutatva, hogy B2B szórakoztató is lehet. A d!campuson a fesztiválhangulat uralkodik majd élőzenével, street fooddal, hogy könnyed hangulatban teljen a kapcsolatépítés és az eszmecsere.

VÉLEMÉNYVEZÉREK MUTATJÁK A JÖVŐT

A kiállítás tematikáját a digitalizáció jelenlegi 8 legforróbb trendtémájára húzták rá: a mesterséges intelligencia, a dolgok internete (IoT), a kiterjesztett és a virtuális valóság (AR, VR), a biztonság, a blockchain, a drónok, a jövő közlekedése, valamint a humanoid robotika lesz terítéken, ezekben a témákban elismert szakemberek tartanak előadásokat, és ismerhetik meg a döntésvezetők, érdeklődők a bennük rejlő lehetőségeket.

MIKKO HYPONNEN, BIZTONSÁGI SZAKEMBER. Forrás: CeBIT.de

Ott lesz többek közt:

  • Jaron Lanier, a Microsoftnál Researchnél dolgozó amerikai tudós, a virtuális valóság egyik ikonja
  • Dan Lyons, a Steve Jobs titkos naplója című könyv írója, aki a startupokról és a mai “hamis Steve Jobsokról” beszél
  • Ranga Yogeshwar, Németország egyik legelismertebb, fizikus diplomával rendelkező tudományos újságírója, aki a „Ki programoz kit?” kérdésre válaszol
  • Dr. Julia Shaw emlékkutató, aki bemutatja, hogyan manipulálható az emberi emlékezet
  • Mikko Hyponnen, az Fsecure biztonsági szakembere, aki arról beszél, hogyan védjék magukat a cégek a nagy kibertámadások korában
  • Marc Reibert, a Boston Dynamics alapítója

Az esemény június 11-i nyitónapján a Németország és Európa előtt álló digitális kihívások adják a konferencia fő témáját.

AZ AJTÓNYITÓ ROBOTKUTYÁRÓL IS SZÓ ESIK. Forrás: Boston Dynamics

PEZSEG A STARTUP ÉLET AUSZTRIÁBAN

A CeBIT sajtótájékoztatóján a bécsi Wexelerate nevű startup-hubban vettünk részt, ami nemcsak a régióban számít kiemelkedőnek, hanem egyben a világ egyik legnagyobb startup-hubja is a maga 9000 négyzetméteres területével. A bécsi Design Tower első négy emeletén terül el, ahová a vállalkozásokon túl inkubátorok, terjesztési partnerek és befektetők is beköltöztek.

A WeXelerate Accelerator programja évente Európa 100 olyan legjobb startupját támogatja, amelyek az ipar 4.0, média, bank és biztosítás, IoT, AI, mobilitás, botok, blockchain, vagy kiberbiztonság területén tevékenykednek.

Galéria
Forrás: 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik