Tech

Néhányan már a hangjukat is posztolhatják a Facebookra

A Facebook Indiában teszteli azt a funkciót, amivel a felhasználók hangklipeket posztolhatnak állapotként. Az „Add Voice Clip” opció a „Mi jár a fejedben?” állapotdobozban jelenik meg, ahol fotókat, videókat, szöveges posztokat, bejelentkezéseket oszthatunk meg az idővonalunkon.

Úgy tűnik a közösségi oldal mindenféle formátumot szeretne lefedni, és már szinte csak az audioklip hiányzik a repertoárból. Hogy ez végül élesben is bekerül-e világszerte, még nem tudni, mert egyelőre csak a szűk tesztelői kör visszajelzéseit vizsgálják. A közösségi oldal szóvivője szerint ez egy személyesebb forma a szöveges állapotoknál, és sikere lehet az idősödő platformon.

A posztolt hangfájl egyszerűen, rögtön lejátszható, a hangsáv grafikáján a felhasználó profilképe jelenik meg. Azt még nem tudni, hogy lesz-e korlát a felvételek hosszúságára vonatkozóan, de könnyen elképzelhető, hogy akár komplett podcasteket, adásokat is közzé lehetne így tenni közvetlenül az oldalon.

A fájlt viszont nem lehet a háttérben hallgatni, így mindenképp az oldalon marad a felhasználó, ami a Facebook számára meglehetősen előnyös, hiszen az emberek egyre kevesebb időt töltenek a platformon, a legutóbbi negyedéves jelentés szerint napi 50 millió órával csökkent az oldalon töltött idő, ami drasztikus visszaesést jelent.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik