Tech

Gyomorforgató kérdéssel sokkolta felhasználóit a Facebook

Több felhasználó is kirohant a Facebook ellen, miután a közösségi oldal egy kérdőívben arról kérdezte őket, hogy engedélyeznék-e, hogy felnőtt férfiak szexuális töltetű képeket kérhessenek kiskorúaktól privát üzenetekben az oldalon keresztül.

Egészen pontosan abban kérték a felhasználók segítségét, hogy egyértelműbben meg tudják fogalmazni a pedofilok tevékenységére vonatkozó felhasználói szabályokat.

A felhasználók négy álláspont közül választhattak:

  • „Engedni kéne az ilyen tartalmakat, és nem bántana, ha látnám.”
  • „Engedni kéne, de nem akarom látni.”
  • „Nem kéne engedni és senkinek sem kéne látnia.”
  • „Nincs véleményem.”

Yvette Cooper, brit egészségügyi miniszter szerint buta és felelőtlen lépés volt ez a cég részéről.

Törvényt sért, ha egy felnőtt férfi 14 évestől kér szexuális töltetű fotókat.  Nem tudom elképzelni, hogy a Facebook vezetői bármiképp is szeretnének ennek helyet adni saját platformjukon, így olyan kérdőívet sem kéne kiküldeniük, ami kicsit is azt sejtetheti, hogy tolerálnák ezt a viselkedést, vagy hogy elfogadottnak számíthat.”

– mondta el véleményét a Times of Londonnak.

„Időközönként megkérdezzük az embereket a közösségi irányvonalainkkal kapcsolatban.  Megértjük, ha ez a kérdőív olyan offenzív tartalomra irányul, ami alapból is tiltott a Facebookon, és nem is áll szándékunkban engedélyezni, ezért leállítottuk a kérdezést.” – reagálta a cég szóvivője az eset kapcsán, miután a negatív visszhang hatására inkább abbahagyták a téma firtatását.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik