Tech

Ezt is megértük: itt az okos éjjeliszekrény

Már okos a telefon, a tévé, az óra, a karkötő, a hűtőszekrény, a mosógép és porszívó is, úgyhogy a különböző gyártók rájöttek, hogy itt az ideje a bútorok felokosításának. Ugyan ebben a szegmensben is vannak már próbálkozások, okos éjjeliszekrénnyel eddig nem találkoztunk, de ennek végre, hiszen az IndieGogón kampányoló Sobro Design ezt a tátongó fekete lyukat is betömné.

NEM NÉZ KI ROSSZUL, DE AZ ÁRA HORRIBILIS – Forrás: Sorbo

A Sobro Smart Side Table néven futó bútoruk külsőre nem egy futurisztikus darab, sőt akár még ízlésesnek is nevezhető, és kifejezetten azoknak lett tervezve, akik az okostelefonukkal fekszenek és kelnek. A szekrény része egy beépített vezeték nélküli töltő, amivel egyszerre akár két készülék is ellátható energiával, de emellé jár még 4 USB-port, illetve két extra 120 V-os hálózati csatlakozó is, hogy

egyszerre több eszközt is tölthessünk az éjszaka folyamán.

És ez nem minden: a szekrény beépített Bluetooth-hangszórókkal rendelkezik, illetve hűtő is egyben, hiszen a fiókokban kellő hűsen tarthatjuk az innivalót. Végezetül a bútor alján egy LED-csík is található, ami diszkrét fényével az éjszakai közlekedést teszi biztonságosabbá, mondjuk útban a mellékhelyiségre.

Mindez nem is hangzik olyan rosszul, az egyetlen negatív tényező, hogy a gyártó ezért 900 dollárt akar legombolni az érdeklődőkről, tehát minimum 230 000 forintot ami azért elég húzós egyetlen éjjeliszekrényért, hiszen ennyiből már egy egész nappalit be lehet rendezni az IKEA-katalógust böngészve. Az előrendelők persze akciósan, már 299 dollárért is hozzájuthatnak a bútorhoz, de véleményünk szerint még 80 000 Ft is durván túlzás egy ilyen megoldásért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik