Tech

Érintőképernyős billentyűzetű MacBookon dolgozhat az Apple

A cupertinói cég a MacBook Pro legutóbbi átdizájnolásakor rukkolt elő a Touch Bar nevű megoldással, ami a cég legerősebb laptopjain a funkcióbillentyűket cserélte le érintésérzékeny OLED-kijelzőre. Ez ráadásul csak a kezdet volt, hiszen az Apple által benyújtott legújabb szabadalom szerint a cég egy olyan hordozható gépen dolgozik, amin már a teljes billentyűzet egy méretes érintőkijelző.

A Patently Apple által felfedezett leírásban egy dupla kijelzős eszköz szerepel, megnövelt fényerősséggel és visszafogott tükröződéssel, ráadásul rögtön két változatról lehet olvasni a dokumentumban.

Az első tényleg úgy hangzik, mint egy MacBook Pro, ahol a két képernyő egyetlen eszköz részét képezi, és egy forgópánt köti össze őket, míg a második megoldás leginkább egy kiegészítőként csatlakoztatható, érintőképernyős billentyűzetnek tűnik – ami éppen tökéletes lehetne az iPad-családhoz.

Forrás: Apple

A szabadalmi leírás ugyanakkor kitér egy speciális polarizálós megoldásra is, ami minimalizálja a két képernyő tükröződését. Ez a kiegészítés azért fontos tényező, mert arra utal, hogy az Apple tényleg komolyan gondolkodik egy ilyen eszköz kifejlesztését.

Maga a szabadalom persze egyáltalán nem jelenti azt, hogy egy ilyen laptop a közeljövőben valóban forgalomba kerül, de az almás céget ismerve egyáltalán nem lenne meglepő, ha valóban előállnának egy olyan MacBookkal, ahol a billentyűzet nem fizikai gombokból, hanem egyetlen kijelzőből valósítanák meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik