Tech

Gyönyörű terveken az Apple elképzelt okosszemüvege

Azt már egy ideje sejteni lehet iparági források és szabadalmak alapján, hogy az Apple saját kiterjesztettvalóság-szemüvegen dolgozik, bár az almás cég ezt hivatalosan egyelőre nem erősítette meg.

Az iDropNews portálon pár napja meglehetősen látványos koncepciótervek jelentek meg arról, hogy milyen külsőt is kaphat a kütyü.  Martin Hajek dizájner az eddigi infókat alapul véve egy olyan „Apple Glass”-t képzel el, ami inkább egy hagyományos szemüvegre hasonlít, mintsem high-tech eszközre, így egyben divatcikként is funkcionál, akár csak az Apple Watch.

Forrás: Martin Hajek (iDrop News)

A Hajek által elképzelt „Apple Glass” minőségi fémkerettel érkezne, a két lencse közti betüremkedésében kapnának helyet a szenzorok és kamerák, ahogy az iPhone X-en is. A  szárakba kerülnének a szükséges antennák, az aksi, és az érintőfelület.

Nagy rá az esély, hogy szintén az Apple Watch példájából kiindulva a szárak is cserélhetők lennének, ahogy a szíjak.

Forrás: Martin Hajek (iDrop News)

A csoda viszont egyértelműen magában a lencsében történne, itt látná a felhasználó a valódi világ rétegei felé helyzetett digitális információkat. Az információk megjelenítéséhez olyan letisztult, minimalista kezelőfelületet talált ki a tervező, ami az iPhone és az Apple Watch elemeiből merít. Feltételezhetően támogatná a vezeték nélküli töltést is.

Forrás: Martin Hajek (iDrop News)

Hogy végül mi fog kisülni ebből, azt legközelebb 2020-ban tudhatjuk meg az eddigi pletykák szerint.

Kiterjesztettvalóság-headsetet vásárolt az Apple
Nagy lépés az lehet az almás cégnek, nagy lépés lehet a kiterjesztett valóság jövőjének.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik