Tech

Ezzel a hajpánttal pihenés közben is fogyhatunk, ígérik

Barcelonában, a Mobil Világkongresszuson (MWC) nem csak menő telefonokat és tableteket mutatnak be, hanem olyan eszközöket is, amik alapvetően változtatják meg mindennapjainkat. Ez van, akinél az önvezető autó, van, akinél az 5G szupergyors mobilhálózat alkalmazása az orvostudományban. És van például a Modius, ami azt ígéri, hogy semmit sem kell csinálni a zsírégetéshez.

A hajpántszerű eszközt Dr. Jason McKeow idegtudós fejlesztette, aki szerint a fül mögötti csontnál a vesztibuláris, vagyis az egyensúlyért felelős rendszer stimulálása úgy hat a hipotalamuszra, hogy a szervezet zsírégetésbe kezd, és az elraktározott zsírtól is megszabadít.

Az ígéretek szerint ha napi egy órát használjuk a szerkentyűt, 8 hét alatt 16 százalékkal is csökkenhet a zsírtömeg, azaz aki egy éven keresztül használja mindennap, az vagy szépen lassan elfogy, vagy jobb, ha folyamatosan tölti a zsírraktárakat, nehogy gond legyen belőle.

A hajpánt az ígéret szerint pihenés közben is fogyaszt Fotó: Modius

Ezek után természetes volt, hogy kipróbáljuk a nagyjából 130 ezer forintos szerkezetet. Az eredmény magáért beszél, ugyanis nem sokat fogytunk, de a teszt után nagyjából fél óráig azt a fajta rosszullétet éreztük, mint mikor az ember a vidámparkban túl sokat ül a hullámvasúton vagy körhintán.

Az tény, hogy ennek köszönhetően két perc használat után legalább fél óráig esélytelen evésre gondolni is, hogy hosszú távon ezzel mennyi zsírt lehet elégetni, az már nem teljesen egyértelmű, de a placebo-hatást már régen bizonyították, talán itt is bejön.

Kiemelt fotó: Modius

Ajánlott videó

Olvasói sztorik