Tech

Itt a toll, ami megjegyzi, amit írtunk

A mobileszközök és a különböző számítógépek jelentősen leegyszerűsítették a jegyzetek készítését, ugyanakkor még ma is rengetegen akadnak olyanok, akik legszívesebben tollal a kezükben, papír alapú jegyzetfüzetbe vésik le a listáikat, feljegyzéseiket vagy éppen a rajzaikat.

Nekik készült a Moleskine legújabb fejlesztése, a Pen+ Ellipse, ami ötvözi az oldschool megoldást a modern technológiával, azaz a különleges toll képes „elolvasni”, amit írunk, és digitális másolatot készíteni róla. A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy amennyiben felvésünk valamit a speciális Moleskine naptárunkba, akkor az adott dátumhoz kapcsolódó feljegyzéseink szinkronizálódnak a digitális naptárainkba, a jegyzetek a noteszbe, a rajzaink pedig bekerülhetnek képszerkesztő programokba.

Mindez persze nem működik akármilyen jegyzetfüzettel vagy naptárral, a toll használatához olyan kiegészítőre van szükség, ami a cég saját fejlesztésű Ncode okospapírjával készült. Talán nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy egy ilyen beszerzése nem olcsó mulatság, ahogy a Pen+ Ellipse sem, hiszen

nem kevesebb, mint 180 eurót kell kicsengetni érte.

Viszont ennyi pénzért a csodatoll nemcsak szinkronizálni tudja az adatokat más okoseszközökkel, de tárolja is őket, így akkor is hozzá tudunk férni a jegyzeteink, feljegyzéseink és rajzaink digitális verziójához, ha épp nem áll rendelkezésünkre internetkapcsolat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik