Tech

Azonnal telepítse ezt a frissítést, ha torrentezik

A Google  biztonsági szakembere, Tavis Ormandy súlyos sebezhetőséget fedezett fel tavaly novemberben a uTorrent nevű kliens windowsos asztali verziójában, amiről értesítette is a fejlesztőket. A uTorrentet több millióan használják aktívan naponta, és a legnépszerűbb ilyen programnak számít, ennek ellenére mostanság nem kapott túl sok biztonsági frissítést.

A kliens sérülékenységét kihasználva hackerek távolról tudnak kódot futtatni, így könnyen juttathatnak vírust a felhasználó gépére, akár zsarolóvírust is.

Ezen felül arra is lehetőséget ad, hogy a támadók hozzáférjenek a letöltött fájlokhoz, ellopják a letöltési előzményeket.

A klienst fejlesztő BitTorrent február 22-én bejelentette, hogy a legutóbbi béta kiadású kliens (3.5.3.44352) már tartalmazza a szükséges javítást (a stabil verzióban még nincs benne), ami innen tölthető. A cég automatikus funkcióján keresztül már elkezdte a már letöltött kliensek frissítésének folyamatát, de ha biztosra szeretnénk menni és még nem kaptuk meg, telepítsük manuálisan.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik