Tech

Levegőben repkedő kijelzőt védett le a Samsung

Mennyivel királyabb lenne a drónozás, ha a kütyüt hanggal vagy tekintetünkkel is tudnánk vezérelni? Egy szabadalmi kérvény alapján valószínűleg ezt a kérdést tette fel magának a Samsung, amikor kitalálták azt a drónt, amit kijelzőpanellel szerelnének fel.

A dokumentumban „repülő kijelzőeszközként” hivatkoznak rá, és annyiban tér el a hagyományos drónoktól, hogy a keretbe foglalt eszköz testét teljesen lefedi egy kijelzőpanel. A leírtak alapján képes lenne követni a szemek, a kezek és a fej mozgását, emellett GPS-szel, giroszkóppal, gyorsulásmérővel szerelnék fel, és a wifit is támogatná, hangfelismeréssel pedig parancsokra is reagálna.

Forrás: Samsung via USPTO

De ez miért is lenne jó nekünk? Egyelőre csak találgathatunk. Az egyik legabszurdabb felhasználási módként tudjuk elképzelni, hogy körülöttünk repkedő hirdetési táblának használnák ezeket a kütyüket a jövőben, de akár egy olyan asszisztensnek is tervezhette a Samsung, ami folyton sürög-forog a felhasználó körül, és fontos információkat jelenít meg számára.

Annyi biztos, hogy a dél-koreaiak azon gondolkodnak, hogyan tudnák paneljeiket valamilyen módon összekapcsolni az egyre terebélyesebb drónpiaccal, de természetesen mint minden szabadalom esetében, ezt nem bejelentésnek kell tekinteni.

(Kiemelt illusztráció: ThinkStock)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik