Mobil

Hivatalos képeken a Samsung Galaxy S9, ami méregdrága lesz

A Samsung február 25-én mutatja be a Mobil Világkongresszus keretén belül a Galaxy S9 és Galaxy S9+ csúcsmobilokat, és ahogy közeledik a dátum, úgy a kiszivárgott információk is szaporodnak.

A WinFuture portálra most az eddigieknél is masszívabb csomag került ki: nemcsak a két készülék hivatalos, sajtónak szánt fotói, de a specifikációik is napvilágra kerültek, amiben Evan Blass, a hírhedt szivárogtató is segítségükre volt.

A két modell dizájn és hardver terén is jelentős fejlesztéseket kap az elődökhöz képest, és úgy tűnik, hogy ezúttal a kis- és nagytestvér közt is több különbség lesz annál, hogy a Plus variánst nagyobb kijelzővel és akkumulátorral szerelik fel.

Forrás: WinFuture

Az ujjlenyomat-olvasó ezúttal nem a hátlapi kamera mellé kerül, hanem az alá, így kevésbé lesz frusztráló annak használata. A Galaxy S9 5,8 hüvelykes, míg az S9 Plus 6,2 hüvelykes Super AMOLED Infinity kijelzővel érkezik, ezúttal 18.5:9-es képaránnyal, 1440 x 2960 felbontással.

Forrás: WinFuture

Mindegyik a Qualcomm 845-ös chipjét kapja meg az Egyesült Államokban, míg a globális piacra szánt készülékekbe az Exynos 9810 kerül.

A „kistestvért” 4 gigabájt rendszermemóriát és 64 gigabájt beépített háttértárral szerelik fel, míg a Plusos verzió esetében 6 GB / 64 GB párosítás várható.

Forrás: WinFuture

A Galaxy S9 hátuljára egyetlen 21 megapixeles kamera kerül, ami változó apertúrával fotóz (fényviszonyoktól függően f/1.5 és f/2.4), és támogatja majd a slow-motion módot, amit például a Sony is kínál az Xperia XZ Premium vonalban.

A Plus variáns már két darab 12 megapixeles szenzort használ majd, de fix rekeszértékkel (f/2.4). Mindegyik ugyanazt a nyolc megapixeles szelfikamerát kapja, aminek különlegessége, hogy az iPhone X-ben is látott animált emojikhoz hasonló avatarokat lehet vele készíteni.

A fotók alapján is igaznak tűnik az a korábbi pletyka, hogy négy színben, fekete, korall kék, lila és titán szürke árnyalatokban érkezik. Míg az alapmodellt 3000 milliamperórás, addig a Plus verziót 3500 milliamperórás telep látja el szuflával.

A Samsung várhatóan febuár 25-én, a bemutató napján kezdi el felvenni az előrendeléseket, amelyeknek szállítása március nyolcadikán esedékes.

A TechRadar a napokban kottyintotta el azt is, hogy belsős, megbízható iparági források szerint borsos árcímkére számíthatunk, a Galaxy S9 739-1000 font (258 ezer-350 ezer forint) közt lesz kapható, persze esetünkben erre még a magyar áfát is rá kell számolni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik