Tech

Tíz éve először estek vissza az iPhone eladások

A többi nagy amerikai vállalathoz hasonlóan az Apple is közzétette a legutóbbi, az ünnepi időszakra vonatkozó negyedéves jelentéseit, és az adatok alapján az iPhone telefonok tíz éves történetében először fordult elő, hogy az ünnepek alatt az almás cég kevesebb készüléket értékesített, mint az előző év hasonló időszakában. Az előző negyedévben a vállalat 77,3 millió okostelefont adott el,

ami 1,3%-os visszaesés a tavalyi 78,3 millióhoz képest.

Az már régóta világos, hogy az iPhone X egyáltalán nem olyan sikeres, mint ahogy azt az Apple remélte, és a visszaesés oka egyértelműen a cég eddigi legdrágább modellje. Ugyanakkor egyelőre nem kell krokodilkönnyeket ejteni a cupertinóiakért, ugyanis hiába esett vissza az eladott készülékek száma, a cég profitja még így is magasabb, mint bármikor máskor – ami részben annak is köszönhető, hogy az iPhone X jóval drágább, mint az elődei.

Az iPhone X nem éri meg az első szülinapját
A kereslet stagnálása miatt hamarabb nyugdíjba vonulhat az Apple csúcstelefonja.

A cég bevétele 13 százalékkal növekedett a tavalyi év hasonló időszakához képest, ami konkrétan 88,3 milliárd dollárt jelent, és ebből 20 milliárd színtiszta profit, ami szintén 12%-os növekedést jelent a tavalyi időszakhoz képest. Így hiába esett az eladott készülékek száma, ez egyáltalán nem rázta meg az Apple-t, sőt valójában soha nem produkáltak még ilyen jó eredményeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik