Tech

Régóta várt funkciót tesztel az Instagram

A közösségi média jelentősebb szolgáltatásainak, a Facebooknak, a Twitternek és a Tumblrnek az egyik legfontosabb funkciója, hogy adott a lehetőség arra, hogy egyetlen gombnyomással (Share, Retweet, Reblog) a saját profilunkon is megosszuk azokat a tartalmakat, amiket érdekes vagy fontosnak találunk.

Az Instagram nagyon sok szempontból úgy működik, mint a fentebb említett társai, csak itt a képek vannak a középpontban, azonban a szolgáltatáson belül semmilyen opció nincs arra, hogy mások képes posztjait újra osszuk a saját fotóink között – külső alkalmazások segítségével persze már ez is évek óta megoldható, de ez még mindig elég macerás, ugyanúgy, mint a képernyő mentés újraosztása.

Ennek viszont most részben vége, hiszen az Instagram a TechCruch portálnak elismerte, hogy már tesztelnek egy olyan funkciót, amivel lehetőség lesz arra, hogy mások képeit megosszuk – egyelőre viszont csak a 24 óráig elérhető Instagram Story keretében, tehát arra továbbra sem lesz mód, hogy a saját képeink közé osszuk meg mások alkotásait.

A megosztásnál viszont nemcsak arra lesz lehetőség, hogy a saját Storynkban felbukkanjon a kiválasztott fotó, de élhetünk az utólagos szerkesztés lehetőségével is: mozgathatjuk, átméretezhetjük és forgathatjuk az eredeti képet. Ugyanakkor azoknak sem kell aggódni, akik nem szeretnék, hogy másoknál bukkanjanak fel a képei, hiszen a beállítások között lesz olyan opció, amivel letilthatjuk az újrafelhasználás lehetőségét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik