Tech
Woman relaxing by pool with smartphone

Régóta várt funkciót tesztel az Instagram

Birkás Péter
Birkás Péter

újságíró. 2018. 02. 08. 07:00

Korábban a témában:

A közösségi média jelentősebb szolgáltatásainak, a Facebooknak, a Twitternek és a Tumblrnek az egyik legfontosabb funkciója, hogy adott a lehetőség arra, hogy egyetlen gombnyomással (Share, Retweet, Reblog) a saját profilunkon is megosszuk azokat a tartalmakat, amiket érdekes vagy fontosnak találunk.

Az Instagram nagyon sok szempontból úgy működik, mint a fentebb említett társai, csak itt a képek vannak a középpontban, azonban a szolgáltatáson belül semmilyen opció nincs arra, hogy mások képes posztjait újra osszuk a saját fotóink között – külső alkalmazások segítségével persze már ez is évek óta megoldható, de ez még mindig elég macerás, ugyanúgy, mint a képernyő mentés újraosztása.

Ennek viszont most részben vége, hiszen az Instagram a TechCruch portálnak elismerte, hogy már tesztelnek egy olyan funkciót, amivel lehetőség lesz arra, hogy mások képeit megosszuk – egyelőre viszont csak a 24 óráig elérhető Instagram Story keretében, tehát arra továbbra sem lesz mód, hogy a saját képeink közé osszuk meg mások alkotásait.

A megosztásnál viszont nemcsak arra lesz lehetőség, hogy a saját Storynkban felbukkanjon a kiválasztott fotó, de élhetünk az utólagos szerkesztés lehetőségével is: mozgathatjuk, átméretezhetjük és forgathatjuk az eredeti képet. Ugyanakkor azoknak sem kell aggódni, akik nem szeretnék, hogy másoknál bukkanjanak fel a képei, hiszen a beállítások között lesz olyan opció, amivel letilthatjuk az újrafelhasználás lehetőségét.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2016. november 18.
Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Nikola Gruevszkit, Macedónia korábbi miniszterelnökét a Parlament Nándorfehérvári termében 2016. november 18-án.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.