Tech

Itt az okosbögre, amiben sosem hűl ki a kávé

Valljuk be, sokszor vagyunk úgy, hogy egy elkészített forró italt itt-ott lerakunk, majd csak később jut eszünkbe a teendők közt, hogy az már ki is hűlt.

Pont az ilyen első világbeli fejlesztették ki azt a kerámia borítású, rozsdamentes acélból készült okosbögrét, ami hőszabályzó képességgel bír, így állandó hőmérsékleten tartja a belé öntött nedűt.

Forrás: Ember

A Time Magazine 2017-ben az év találmányai közt említette az Ember Technologies kerámiabögréjét, ami egy appal távolról is vezérelhető, így beállítható a kívánt hőfokra, akár celsiusban, vagy fahrenheitben megadva.

A szabályozhatóságnak azok is örülhetnek, akiknek fontos a kávé hőfoka, mivel az ízélményt is befolyásolja. Tanulmányok szerint körülbelül 37 másodpercig ideális hőmérsékletű egy ital.

EGY MÁSIK TERMÉKÜK BELSEJE ÍGY NÉZ KI. Forrás: Ember

Az edénybe hőérzékelőket és egy mikroprocesszor által vezérelt melegítőrendszert építettek, és LED-fényes állapotjelzést kapott. A hozzátartozó kis csésze segítségével tölthető fel, enélkül egy óra után lemerül.

Az Egyesült Államokban a Starbucks üzleteiben árusítják, de a cég weboldalán keresztül is rendelhető, igaz nem keveset kell érte fizetni, 80 dollár (kb. 20 ezer forint, és ezen nincs rajta még a szállítási költség).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik