Tech

Elon Musk tényleg kilő egy Teslát az űrbe

Frissítünk!

Ha kíváncsi, végül hogyan zajlott a Falcon Heavy kilövése, akkor olvassa el részletes beszámolónkat

Nagy nap a mai Elon Musk életében, hiszen végre sor kerül a hét évvel ezelőtt bejelentett Falon Heavy kilövésére, méghozzá a Floridában található Kennedy Űrközpontból. A Falcon Heavy első útja lényegében egy demonstráció, ami azt igyekszik bizonyítani, hogy a SpaceX eddigi legnagyobb rakétája képes komolyabb rakományt az űrbe juttatni.

Maga a kilövés igen fontos esemény, azonban a Tesla és a Space X atyja szerette volna, ha tényleg különleges az esemény, így a Falcon Heavy meglehetősen egyedi rakománnyal indul az űrbe: Elon Musk saját bordó Tesla Roadsterével, aminek a kormányához még egy tesztbábut (Starman) is beültettek, méghozzá a SpaceX tavaly bemutatott spéci űrruhájába öltöztetve.

Elon Musk (@elonmusk) által megosztott bejegyzés, Febr 4., 2018, időpont: 9:50 (PST időzóna szerint)

Musk ugyan már korábban beszélt arról, hogy egy Teslát tervez az űrbe küldeni, de akkor sokan azt hitték, hogy csak viccel. A milliárdos persze szereti betartani az ígéreteit (ez kiderült a lángszórójával kapcsolatban is), és néhány órája egy Instagram poszttal bizonyította, hogy teljesen komolyan gondolta a korábbi kijelentését: az autó már készen áll a kilövésre.

Fellőtték a rakéták rakétáját, a Falcon Heavy-t
Elon Musk ismét megcsinálta, a SpaceX útnak indította a legerősebb használatban lévő űreszközt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik