Tech

Elon Musk szépen beszólt a laposföld-hívőknek

Nem is olyan régen ismét hatalmasat mentek a laposföld-hívők, mi is készítettünk interjút a mozgalom magyarországi vezetőivel, illetve nemrég arról számoltunk be, hogy egy szintén laposföld-párti férfi házi készítésű rakétával tervezi kilőni magát az égbe, ezzel bizonyítva, hogy baromság azt hinni, hogy a Föld gömbölyű – pontosabban forgási ellipszoid.

És mégis lapos a Föld?
A Balaton vize vízszintes, tehát a Föld is – állítják a laposföld-hívők. A mozgalom magyarországi vezetőivel beszélgettünk, de megkérdeztünk igazi kutatókat is.

A téma természetesen a Teslát, a Space X-et és az alagútfúró Boring Companyt alapító Elon Musk számára sem ismeretlen, és a népszerű cégvezér a napokban dobott is egy fricskát a laposföld-hívőknek, de anélkül, hogy egyáltalán szóba hozta volna őket.

Az úttörő milliárdos ezúttal is a Twitteren aktívkodott, és kezdésnek arról elmélkedett, hogy a vörös bolygó abszolút az ellentéte otthonunknak, hiszen ott kék a napfelkelte és a naplemente, míg napközben a vörös az uralkodó szín. Ez persze még csak egy tudományos érdekesség, de Musk nem sokkal később azt is hozzáfűzte az eredeti üzenethez, hogy:

Miért nincsenek laposmars-hívők?

A válasz persze egyértelmű, és pont ez a lényeg az egészben: a Földről ugyanis a megfelelő technikával tökéletesen látszik, hogy a Mars szintén gömbölyű (bocsánat, forgási ellipszoid). Még szerencse, hogy Musk egyébként gőzerővel dolgozik azon, hogy embert juttasson a vörös bolygóra, egyszer talán majd utazást is ajánl a laposföld-hívőknek, hogy aztán a Marsról csodálkozhassanak rá a Föld valódi formájára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik