Tech

Mi is megkapjuk a lassú nethez készített YouTube appot

A YouTube Go kifejezetten azoknak készült, akiknek csak lassú internethez van hozzáférésük, és nem véletlen, hogy a Google első körben Indiában tette elérhetővé az alkalmazást. Az országban hiába nő rohamosan a netkapcsolattal rendelkezők száma, az infrastruktúra nem képes kiszolgálni a növekvő igényeket, és csak a felhasználók 30%-a fér hozzá 4Mbps-nél gyorsabb internethez.

Az egyelőre csak Androidon elérhető applikáció tavaly debütált Indiában, a Google pedig most bejelentette, hogy a világ további 130 országában is letölthetővé teszik az appot, így most már akár mi is használhatjuk a videomegosztó kifejezetten lassú internethez fejlesztett alkalmazását.

Az appban hagyományos módon lehet keresni és nézni a tartalmakat, ugyanakkor a szokottnál nagyobb a kontroll a videók felett. A Gó-ban elérhető egy gyors előnézet, mielőtt elindítanánk a megtekintést, illetve azt is szabályozhatjuk, hogy milyen minőségű videót szeretnénk látni. Az alkalmazás például pontosan kiírja, hogy mekkora adatmennyiséget igényelnek a különböző minőségű mozgóképek.

Az appon belül lehetőség van a videók lementésére és utólagos megtekintésére, illetve található benne egy olyan funkció, amivel akár internetkapcsolat nélkül is megoszthatjuk a letöltött tartalmainkat más, a közelünkben lévő felhasználókkal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik