Tech

15 milliót fizettek a világ legértelmetlenebb cuccáért

Ha valaki nem lenne képben a videojátékok világával, akkor érdemes tudni, hogy manapság a különböző programok tele vannak úgynevezett mikrotranzakciókkal, amiknek köszönhetően valódi pénzért vásárolhatók olyan digitális cuccok, amiknek csak az adott játékban van értelme és értéke.

Ezek az „extrák” általában nem befolyásolják a játékmenetet, sokszor csak kozmetikai kiegészítők, például különleges festések a játékban használt fegyverekre, és attól függően, hogy mennyire ritkák,

az emberek hajlandóak komolyabb összegeket fizetni értük.

Komolyabb összeg alatt persze 30 dollárt értünk, ami 7500 forint olyasmiért, ami a valóságban nem is létezik, és ehhez képest tényleg felfoghatatlan tétel, hogy valaki a napokban 61 000 dollárt, azaz 15 000 000 forintot fizetett egy olyan fegyverfestésért (úgynevezett skinért), amit a Counter Strike: Global Offensive című játékban lehet használni.

Forrás: Valve

A Dragon Lore névre hallgató festés ritka, és a legdrágábbak közé tartozik, ráadásul úgynevezett szuvenír skin, amihez csak a játékot fejlesztő Valve hivatalos e-sport eseményein lehet megszerezni loot boxokból, azaz ládákból, amik a játék során véletlenszerű felszerelésekkel ajándékozzák meg a felhasználókat.

A különleges minta ezen felül „gyári”, és minden rajta lévő matrica „érintetlen”, ugyanis bármennyire is furcsa, ezek a digitális cuccok tudnak sérülni és öregedni, ami természetesen sokat levon az értékükből. Persze ez még nem magyarázná a horribilis árcédulát, azonban a most elkelt Dragon Lore skin dedikált példány (ami plusz egy digitális matricát jelent), méghozzá a Tyler „Skadoodle” Latham által, aki 2018-as ELEAGUE Boston Major e-sport verseny legjobb teljesítmény nyújtó játékosa volt, egyben a Cloud9 nevű csapat tagja, akik első helyen végeztek az eseményen.

Forrás: Valve

Persze ez még így is felfoghatatlan, hiszen gondoljunk bele, valaki egy lakás árát fizette egy olyan digitális cuccért, ami egyetlen játékban használható, és lényegében nem más, mint egy szimpla kódsor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik