Tech

Még idegesítőbb lett a Facebook Messenger

Néhány napja még arról számoltunk be, hogy a Facebook ismét szeretné átalakítani a milliók által használt Messenger szolgáltatást, ám ezúttal olyan irányba, ami a felhasználók javára válhat. Erre persze még várnunk kell, de addig is, most élesedett egy idegesítő frissítés a chatprogramban.

A különböző üzenetküldő szolgáltatásokban már kifejezetten régi funkció, hogy látható, ha a beszélgetőpartnerünk elolvasta a legutolsó sorainkat. Így van ez a Messengerben is, ahol a chatablakba belépve a profilkép ikon jelzi, hogy az illető fogadta látta az üzenetünket, sőt korábban az összes beszélgetésünket listázó menüben is látható volt, hogy célba ért-e, amit írtunk.

Ennek most vége.

Ha elindítjuk a Messengert, és megnézzük a legutóbbi üzeneteinket, már semmi nem jelzi, hogy mi a helyzet a beszélgetéseinkkel. Korábban három ikon látta el ezt a feladatot, és tudhattuk, hogy az üzenet még meg sem érkezett (tehát ki van kapcsolva a beszélgetőpartnerünk készüléke), megérkezett, de még nem olvasták, és szintén az apró profilkép jelezte, hogy az üzenet el is lett olvasva.

A Messenger legújabb verziójában már semmi nem látszik, be kell lépnünk minden egyes beszélgetésbe, hogy lássuk, mi a státusza a korábbi üzeneteinknek. Nem nagy dolog, de mégis elég idegesítő, hiszen a korábbi szisztéma tökéletesen működött. Köszi Facebook!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik