Tech
PIC BY A WILD MONKEY / DAVID SLATER / CATERS NEWS - (PICTURED: One of the photos that the monkey took with Davids camera. 1 of 2: This photo was the original photo the monkey took) - The photographer behind the famous monkey selfie picture is threatening to take legal action against Wikimedia after they refused to remove his picture because ‘the monkey took it’. David Slater, from Coleford, Gloucestershire, was taking photos of macaques on the Indonesian island of Sulawesi in 2011 when the animals began to investigate his equipment. A black crested macaque appeared to be checking out its appearance in the lens and it wasn’t long before it hijacked the camera and began snapping away. SEE CATERS COPY.

Jövő tavasszal már akár egy szelfivel is fizethetünk

Dömös Zsuzsanna
Dömös Zsuzsanna

újságíró. 2018. 01. 24. 12:52

Korábban a témában:

Okoseszközeinken a hagyományos funkciókon kívül egyre gyakrabban használjuk a biometrikus megoldásokat, amiket a jövőben a mastercardos vásárlásainkhoz is felhasználhatunk majd.

A cég közölte, hogy 2019 áprilisától a világ 37 országában, közöttük Magyarországon is elérhetővé teszi a biometrikus, például arcfelismeréssel vagy ujjlenyomattal történő hitelesítést. A cég várakozásai szerint az Identity Check nevű megoldás felgyorsíthatja a digitális fizetési folyamatokat, javítja a biztonságot és lecsökkenti a vásárlások megszakításának arányát.

Az Oxfordi Egyetem és a Mastercard közös kutatása rámutatott, hogy a vásárlók túlnyomó többsége (93 százaléka) részesíti előnyben a biometrikus fizetést a hagyományos, PIN-kódos megoldással szemben. A banki szakemberek is szívesen fogadnák el ezeket a megoldásokat, a megkérdezettek 92 százaléka volt nyitott az ilyen jellegű szolgáltatásra.

Ráadásul a bankok szerint sokkal valószínűbb, hogy egy vásárló befejezi a vásárlást, mert a hagyományos megoldásokkal szemben (például SMS-ben küldött egyszeri jelszó) a biometrikus hitelesítés 70 százalékkal csökkenti annak valószínűségét, hogy a vásárló megszakítja a fizetési folyamatot.

A már meglévő online hitelesítési megoldások könnyen elriaszthatják a vásárlót, ha túl sok időt vesznek igénybe vagy túl bonyolultak.

Az egyik megoldás erre a problémára, ha a fogyasztónak nem arra kell támaszkodnia, amit tud (jelszavakra, kódokra), hanem ami már eleve csak rá jellemző, íg az olyan biometrikus azonosítókra, mint az ujjlenyomat.

Ujjlenyomatolvasót kapnak a bankkártyák is
Már az év második felében elkezdik bevezetni a Mastercard ujjlenyomat-olvasós plasztikját.
vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2016. november 18.
Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Nikola Gruevszkit, Macedónia korábbi miniszterelnökét a Parlament Nándorfehérvári termében 2016. november 18-án.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.