Mobil

A Samsung a tenyerünkkel emlékeztetne a jelszavainkra

A mai világban nem lehet elégszer hangoztatni az erős jelszavak fontosságát, és az is unalomig ismételt tanács, hogy a különféle felületen más-más jelszavakat használjunk. Sokan biztonsági kérdéseket használnak emlékeztetőként, de ez nem túl biztonságos megoldás, hiszen a helyes válaszokat a hackerek sikeresen megtippelhetik, főleg ha korábban más információkat is megszereztek az áldozatról.

A Samsung a tenyérolvasást vetné be a jelszó emlékeztetőkhöz, mind kiderült egy benyújtott szabadalmi kérvényből. A cég egy olyan rendszeren dolgozhat, ami az előlapi, vagy hátlapi kamera segítségével beszkennelné a felhasználó tenyerét, majd olyan hiányos karaktereket jelenítene meg a kijelzőn, amik ugyan az idegenek számára semmit nem mondanak, de a felhasználónak segíthetnek felidézni a jelszót.

Forrás: WIPO

A cég minden bizonnyal mélyérzékelő szenzorokat, vagy hasonló technológiát vetne be annak érdekében, hogy még kisebb legyen az esély a visszaélésekre.

Mint minden szabadalom esetében, nem kell száz százalékosan biztosra venni azt, hogy a fejlesztést viszontlátjuk jövőbeli Samsung-mobilban, de jól mutatja azt, hogy a dél-koreai cég folyamatosan keresi az új megoldásokat még a biometrikus azonosítás terén is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik