Tech

Két napig ingyen parkolhatunk

Tavaly decemberben írtunk először arról a magyar alkalmazásról, amivel kicselezhető a budapesti parkolási káosz: a Parkl segítségével a hétköznapi autósok elől elrejtett, kihasználatlan parkolóhelyek válnak elérhetővé, ugyanis vele olyan szállodák és irodaházak garázsai is használhatók, ahová egyébként nem lehetne bejutni.

Így cselezhető ki a budapesti parkolási káosz
Egy új alkalmazás segítségével a hétköznapi autósok elől elrejtett, kihasználatlan parkolóhelyek válnak elérhetővé.

A pakolást segítő applikáció (iOS verzió, Android verzió) a belvárosra fókuszál, és beépített térképen mutatja meg az elérhető helyeket a szállodák és parkolóházak garázsaiban, felnyitja a parkolóház sorompóját, és a parkolás befejeztével ezen keresztül történik a készpénzmentes, percdíjas fizetés is.

A maga nemében egyedülálló alkalmazás mögött álló csapat most egy egészen egyedi akcióval igyekszik hírverést csapni a Parkl-nek: a felhasználók két napig, január 25-26. között ingyenesen parkolhatnak az applikáción keresztül elérhető helyeken, ezt követően pedig február közepéig húsz belvárosi parkoló helyszínen lehet rekord olcsón, 250 Ft-os áron letenni az autókat.

BUDAPEST ÉS A SZMOG TALÁLKOZÁSA – Forrás: Parkl

Az app készítői az akciójukat a tavalyi év legszennyezettebb időszakának dátumára időzítették, ugyanis 2017-ben január végén tetőzött Budapesten a légszennyezettsége, amihez jelentősen hozzájárult a belvárosi forgalomban termelt fölösleges üzemanyag-kibocsátás.

A fejlesztők kutatása alapján Budapest belvárosában az aktív autós forgalom közel 30 százaléka keres parkolóhelyet,

az alkalmazásuk használatával viszont napi szinten akár órákat is spórolhatnak az autósok a parkolással töltött idejükből. A Parkl-t az indulása óta tízezernél is többen töltötték le, az alkalmazásért felelős csapat pedig folyamatosan dolgozik azon, hogy rendszeresen bővítsék az appban megjelenő és parkolásra használható irodaházak, szállodák és parkolóházak listáját.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik