Tech

Ezzel a zoknival vége a lábszagnak

A Kínából származó cuccokra egy ideje már nemcsak az jellemző, hogy a nyugati termékek olcsón lemásolt változatai, de egyre több eredeti ötlet érkezik keletről. A MeltMall például már előállt az ujjlenyomat-olvasós naplóval, illetve olyan kesztyűvel, ami véd a bőrkeményedéstől, most pedig olyan zoknit dobtak piacra, ami állításuk szerint elbánik a legkeményebb lábszaggal is.

Forrás: MeltMall

A csodazokni ezüst, réz és cink felhasználásával készül, méghozzá azért, mert – legalábbis a MeltMall szerint – ezek a fémek képesek elbánni az izzadságban lévő baktériumokkal, amik a lábszagot okozzák. A lábra húzható ruhadarabokat ráadásul úgy tervezték, hogy sokkal szellősebbek legyenek, mint egy átlagos darab, és a gyártó úgy hirdeti a termékét, hogy a Magic Socks névre keresztelt termékük viselése

olyan érzés, mintha nem is lenne rajtunk zokni.

A marketingesek persze bármit megígérnek a bevételért cserébe, de a Mashable alapos tesztnek vetette alá a zoknikat, és végül arra a megállapításra jutottak, hogy a Magic Socks alapvetően jobban teljesít, mint az átlag zoknik, főleg akkor, ha intenzív testmozgás közben vetjük be őket.

A különleges zokniknak persze az ára sem hétköznapi, hiszen három pár titokzokni stílusú kiegészítőért 21 dollárt (~ 5500 Ft) kell leszurkolni, míg a hagyományos, boka fölé húzható verzióból három darab 25 dollárba (~ 6500 Ft) kerül. A zoknik jelenleg az IndieGogóról rendelhetők, ahol a lábszagra érzékeny emberek már 50 000 dollárnál (~ 13 millió Ft) is több pénzt költöttek a nem mindennapi ruhadarabokra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik