Tech

Ismét van miért izgulni a Harry Potter-rajongóknak

Habár a Harry Potter-könyvsorozat már lassan tizenegy éve véget ért, és a legutolsó filmadaptáció is mozikba került 2011-ben, a varázslóvilág körüli őrület csak nem akar véget érni. Ennek persze köze van ahhoz, hogy óriási pénzeket mozgat meg a franchise, így nem csoda, hogy a könyvek folytatásaként funkcionáló színdarab (Harry Potter és az elátkozott gyermek) és előzménynek felfogható újabb filmsorozat (Legendás állatok és megfigyelésük) is készült.

Ezt egészíti ki idén tavasszal egy frissen bejelentett mobiljáték, ami az első ilyen jellegű mellékág a 2012-ben PlayStation 3-ra megjelent Wonderbook: Book of Spells után. A Harry Potter: Hogwarts Mystery Androidra és iOS-re egyalánt megjelenik, és az első olyan játék lesz, ami a tavaly alapított Portkey Games égisze alatt készül, a fejlesztést pedig a Jam City névre hallgató csapat végzi.

Ami a legfontosabb, hogy az új mobilprogram J. K. Rowling abszolút támogatását élvezi, és a ránk váró kaland egy egészen új időszakba, a Harry Potter születése és beiskolázása közti évekbe kalauzol majd vissza minket. A helyszín a Roxfort, ahol a játékosok saját digitális alteregót kreálva járhatnak órákra, tanulhatnak varázslatokat, szerezhetnek barátokat, akár rivalizálásra is lesz lehetőség, sőt a döntéseink hatással lesznek a karakterünk történetére is.

A Harry Potter-rajongóknak további jó hír, hogy idén két varázslós játékot is kapnak, hiszen szintén készül a Harry Potter: Wizards Unite, ami a Pokémon GO-hoz hasonlóan a kiterjesztett valóságot használva fogja arra ösztökélni a felhasználókat, hogy mindenféle varázslatos lényekre vadásszanak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik